Начална страница

Заявки за учебната 2014/2015 година

Заявки за учебната 2014/2015 година

Най-качественото ограмотяване

Тук може да изтеглите договори и формуляри за заявки на учебници и учебни помагала за безвъзмездно ползване по ПМС №104/10.05.2003 г. Преподавателите, които заявят наши издания, получават безплатни екземпляри от поръчаните учебници и учебни помагала, както и богата палитра от допълнителни образователни продукти в зависимост от групата / класа, на който преподават.

Очаквайте през май

Очаквайте през май

Петър Константинов в 20 тома

През месец май излизат от печат двадесет тома избрани съчинения на писателя Петър Константинов, носител на литературната награда „Димитър Димов” за 2006 г. Литературното творчество на автора се характеризира с траен интерес към духовния свят на човека през различните периоди в историята на България.

За българските училища по света

За българските училища по света

С България в сърцето

За да запазят българското самосъзнание, българските деца и ученици, живеещи в чуждоезична среда извън границите на България, се нуждаят от специално внимание. Издателство „Даниела Убенова” стои зад тази национална кауза и предлага професионално разработени системи за качествено усвояване на български книжовен език.

От блога

От блога

10 начина детето ви да се справи с натиска на връстниците си

Натискът на връстниците започва още в ранна детска възраст и нараства с годините. Естествено и здравословно е децата да разчитат на приятелите си колкото повече порастват. Понякога обаче натискът на връстниците може да доведе до лошо представяне в училище и до експериментиране с алкохол, цигари и дрога.