Начална страница

Заявки за учебната 2014/2015 година

Заявки за учебната 2014/2015 година

Най-качественото ограмотяване

Тук може да изтеглите договори и формуляри за заявки на учебници и учебни помагала за безвъзмездно ползване по ПМС №104/10.05.2003 г. Преподавателите, които заявят наши издания, получават безплатни екземпляри от поръчаните учебници и учебни помагала, както и богата палитра от допълнителни образователни продукти в зависимост от групата / класа, на който преподават.

Време за награди

Време за награди

Конкурс „Нарисувай твоето лято”

Дойде време за награди в конкурса за най-добра рисунка „Нарисувай твоето лято”. Получихме прекрасни картини и изборът не беше лек. Журито успя да класира победителите по възрастови групи. Вижте картините на художниците, които ще получат грамота за спечелен конкурс и детска картинна карта по техен избор.

За регионални и общински библиотеки

За регионални и общински библиотеки

Нека насърчим четенето

Регионалните и общинските библиотеки могат да попълнят своите фондове по програма „Българските библиотеки − съвременни центрове за четене и информираност” на Министерството на културата. Срокът за подаване на документи за финансова подкрепа е 30 юли 2014 г. С цел насърчаване на четенето и съхраняване на българския език и българската култура предлагаме на регионалните и общинските библиотеки 30% отстъпка от всичките си заглавия.

От блога

От блога

Учителите по света и у нас

Къде по света учителите са най-уважавани? В коя европейска страна заплащането на педагозите е най-ниско и каква връзка има това с представянето на учениците и с мотивацията им? В тази статия сравняваме две напълно различни образователни системи, които си приличат по това, че дават резултати. Пътищата към добро образование са много... кой е нашият?