БРАВО! №10 (Й) 2. клас. „Каручка с приказки“

Price: BGN 4,80

учебно помагало

Subject: Български език и литература

Author: Наталия Огнянова. Илюстрации: Никифор Русков

Published: 2015

ISBN: 978-954-791-201-4

Pages: 48

Format: 60х90/8

Учебното помагало е одобрено със Заповед No.РД 09-902/06.07.2015 г. на министъра на образованието и науката.


10. част (Й) "Каручка с приказки"
На летните игри другарче / юни-юли-август
Ваканционни упражнения по български език 
и литература след втори клас 

 

Съдържа 100 езикови задачи, подзадачи и игри за ваканционен преговор на изучения материал във втори клас. Връзката между мотивационния текст на „Каручка с приказки“ и граматичните задачи към нея предоставя ефективна възможност за упражняване на четивната техника, както и за емоционално наситена подготовка към входно ниво за трети клас.


БРАВО! (Й) е десетата част от цялостната дидактична система БРАВО! за начален курс на обучение по български език и литература. Тя е фантазно, възпитателно изградено и игрово мотивирано учебно съдържание за ваканционен преговор на завършилия второкласник по този учебен предмет. Водещият акцент е насочен към усъвършенстването на четивната техника, както и към съзнателното четене и разбирането при възприемане на съдържанието на текста. Езиковите задачи са изведени на основата на художествен текст, обогатен с логически свързан с него научнопопулярен текст.

 

 Част от съдържанието на помагалото може да разлгедате, като кликнете тук.


БРАВО! (Й) съдържа 100 езикови задачи и подзадачи за ваканционен преговор, чрез които бъдещият третокласник ще припомни, доуточни и затвърди знанията си и ще усъвършенства вече формираните си умения по увлекателен начин. Езиковият материал е структуриран като единство от четири литературно разгърнати (съобразно сезонния принцип) части:

 • Есенна приказка „Приказка с Няма пък“ 
  (от 2-ра до 11-та страница)
   
 • Зимна приказка „Настинала приказка“ 
  (от 12-та до 25-та страница)
 • Пролетна приказка „Кърпена приказка“ 
  (от 26-та до 35-та страница)
   
 • Лятна приказка „Приказка с крилца“ 
  (от 36-та до 46-та страница)

 Освен да съдейства за ефективната подготовка за успешно входно ниво по български език и литература в трети клас, предназначението на книгата е и да създаде у детето траен интерес към четенето, да обогати речника му, да го възпита чрез съпреживяване в общочовешки морални ценности, да създаде предпоставки за любов към природата и за активно отношение към екологичната проблематика, да провокира положителни емоции и нагласи за труд, да изгради позитивно усещане за личностните му възможности.

 В края на книгата ученикът отбелязва времето и мястото на изпълнение на ваканционните задачи. Отбелязването на информацията създава организационни учебни умения. В същото време тя предоставя възможност за самоконтрол от страна на детето и за оригинален подход за контрол и проверка на работата на третокласниците от учителя в началото на учебната година. БРАВО! 10. част предоставя уникален шанс на преподавателя за пълноценно докосване до индивидуалния личен живот на всеки негов ученик и за съпричастност към неговите ваканционни емоции.

[profiler]
Memory usage: real: 31981568, emalloc: 31631448
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem