България преди, днес и утре

Цена: 19,98 лв.

Автор: Юлиан Вучков

Издадена: 2013 г.

ISBN: 978-619-90174-1-8

Страници: 940

Размер: 70х100/16

   ...Уви, ние имаме глупостта или по-скоро наивността, неблагоразумието да изоставаме като търпим много лошото и даже го храним, само защото то е по-малко лошо от най-лошото, от непоносимото... 


Силни са думите, написани от медийната легенда професор Юлиан Вучков − доктор на филологическите науки, любимец на телевизонната аудитория, автор на 30 книги в различни области: художественото творчество, медийния фронт, политиката и социалните проблеми на обществото.


Професорът, както всички го наричат с уважение, респект и очакване за нещо изненадващо и типично само за неговата емоционална натура, е един от изчезващите видове на истинските, искрени и сводоболюбиви критици с уникално, до болка остро майсторско перо. Преподавал е в няколко университети, където чете лекции по история на драматугията, теория на художествената култура, теория на телевизионното изкуство. Почетен професор е на УНСС и на Университета по библиотекознание и информационни технологии. Почетен доктор е на Военно-медицинската академия.


В книгата „България: преди, днес и утре" професор Вучков осветлява най-интересните страни на българската действителност през изминалите 70 години и най-вече през последния четвърт век. Тя е своеобразна енциклопедия, написана на един дъх и се възприема като динамично развиващ се роман за съдбата на нацията ни и за облика на съвременния свят. Тази книга е такъв зов към всички поколения, че всеки българин да види огледалното си отражение в нея, да усети своето място, роля и шанс да подаде ръка за достойно бъдеще. От нея се учи толкова много, че когато я прочетем, преглътнем неприятните истини, приемем критиката, наведем глави пред грешките и отсеем положителните възможности, ще прегърнем България и ще спечелим състезанието, в което професорът ни мотивира да участваме.

...Важното е хем да унаследяваш всичко добро от миналото, хем да се състезаваш с него, докато го изпревариш.

Вижте още