What's an eBook?

Електронните издания предлагат лесен и удобен начин за четене и интеракция със съдържанието в книгите ни. Предимствата на е-изданията са, че:

  • достигат до Вас много по-бързо, пестейки време и разходи за доставка
  • не заемат физическо място и са удобни при пътуване 
  • могат да се съхраняват и отварят от различни устройства
  • улесняват търсенето в книгата и поставянето на бележки и отметки 

Много от нашите е-издания съдържат допълнителни материали, анимации, видео уроци и задачи като допълнение към хартиената си версия. Има и такива, които следват стриктно хартиения вариант – това е по желание на автора или е продиктувано от тематиката на книгата.

Всичките ни печатни и електронни издания са обект на авторско право. Електронните версии са защитени с най-популярната към момента система за управление на дигитални права – Adobe DRM. Когато изтеглите е-издание, то минава през сървър на Adobe, който задава параметрите на дигиталната защита и гарантира, че всички такси и авторски права ще бъдат изплатени.


Как да изтегля е-издание?

Изтеглянето, четенето и съхраняването на електронни издания е бързо и лесно. Необходимо е еднократно да се направят следните настройки, след което процесът е автоматичен:

Регистрирайте свое Adobe ID тук. Това е Вашето потребителско име, на което ще се пазят всичките Ви закупени книги, независимо дали ги отваряте от компютър, лаптоп, електронен четец, таблет или смартфон. 

ADE
Инсталирайте безплатния софтуер за четене на е-издания Adobe Digital Editions (ADE) като кликнете тук. Ако имате проблем с инсталирането на най-новата версия (ADE 4.5), вероятно операционната Ви система или устройството Ви могат да поддържат само предходните версии (ADE 3 и ADE 2.0.1), които може да изтеглите тук. След като инсталирате, стартирайте програмата, натиснете Help и после Authorize Computer. Въведете имейла и паролата, с които сте се регистрирали в Adobe.com – т.е. Вашето Adobe ID от стъпка 1.

profile DU publishing

Създайте свой профил в сайта на издателство „Даниела Убенова” тук. Това става бързо, не ви ангажира с нищо и е направено за ваше улеснение. За да влизате във Вашия профил използвайте бутона ВХОД.

Направете своята поръчка като добавите желаните книги в количката си. Заплащането може да се извърши 1) по електронен път с кредитна / дебитна карта или 2) чрез банков трансфер. Ще получите известие по емейл, че книгите ви са налични в библиотеката ви „Моите е-Издания”, веднага след като плащането Ви е осчетоводено.

Всички електронни книги, които сте купили, са на разположение във Вашия профил в библиотека "Моите е-Издания". За да четете книга натиснете бутона "налично". След това се изтегля линк със съответната книга, който се отваря с Adobe Digital Editions. От програмата можете да четете книгата на Вашия компютър, както и да я прехвърлите на електронен четец. За целта е необходимо да бъде активирано същoто потребителско име (Adobe ID), с което ползвате Adobe Digital Editions на Вашия компютър. Това става автоматично при свързване на четеца с компютъра, но ако все пак не е синхронизирано, трябва да го настроите еднократно, след което можете да прехвърляте книги без лимит.