Въздействие чрез взаимодействие – книга за педагога в детските ясли

Цена: 3,00 лв.

Предмет: Педагогика

Автор: доц. д-р Тотко Татьозов, Райна Съртмаджиева, Ани Костова, Юлия Митева, Ангел Иванов

Издадена: 1995 г.

ISBN: 954-8155-32-Х

Страници: 104

Размер: 60х90/16

В настоящата книга са разработени въпросите за развитието на емоциите, речта, навиците, конструктивно-техническата дейност, предизобразителната и изобразителна дейност, умственото развитие на децата, организацията на дневния режим. Въз основа на представените в Програмата насоки за възпитателно взаимодействие, както и на посочените на възрастта възпитателни задачи са разработени конкретни указания и похвати за изпълнението им.

Играта е преди всичко радост, а възпитанието чрез радост е доказало многократно своята ефективност.             – Доц. д-р Тотко Татьозов

Ранното детство е период, съществен за развитието на всички психични процеси – от първите усещания и възприятия до по-сложните изяви на абстрактно-логическо мислене и речеви изказ. Тригодишното дете може да разговаря с вас, да играе, да рисува и да пее, но за да достигне този етап е необходима целенасочена възпитателна работа на възрастните още от първите дни от живота му. Правилното възпитание и организацията на живота му са основните предпоставки за оптимално психично развитие. Несполуките в тази насока се проявяват твърде бързо и поставят различни проблеми в отглеждането и развитието на детето.

[profiler]
Memory usage: real: 32768000, emalloc: 32393152
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem