Даниела Атанасова. "Писмата на сърцето"

Цена: 10,00 лв.

Художествена литература

Автор: Даниела Атанасова

Издадена: 2015 г.

ISBN: 978-954-791-207-6

Страници: 96

Размер: 70х100/16

Новата стихосбирка на българската поетеса Даниела Атанасова „Писмата на сърцето“ е едно необикновено пътешествие в интимните сфери на човешката душа. Тя прониква в най-дълбоките душевни пластове – и разтърсва, и пречиства. Трите цикъла са органически свързани и изявяват една свръхизострена чувствителност при възприемането на живота и едно преодоляване на най-болезнените и безпомощни ситуации в човешкото битие.

  • Първият цикъл "Посветени на Дени" буди потрес и съпреживяване. Поетесата постига трагичните измерения на безутешната скръб от загубата на любимата си дъщеря. Тя диалогизира непрекъснато с нея, но не я приема като небитие, защото в спомените ѝ е жива. Споменът е втори живот.
  • Вторият цикъл "Посветени на важните и простите неща" има патриотичен характер със социален привкус. Тук се усеща болка от липсата на родолюбие, на социална справедливост, на духовни ценности.
  • Третият цикъл "Посветени на онази обич, дето ни боли" е най-жизнеутвърждаващ. Интерпретира искреността и интимността на човешката обич в интимен план, както и като творческо начало и пълноценна реализация на човека.

В стихосбирката "Писмата на сърцето" Даниела Атанасова доказва възходящо художествено развитие в своята поетика. В тези писма – интимни лирически откровения – тя убедително художествено показва пътя за преодоляване на болката и страданието, дори на смъртта. Поетесата доказва, че когато човек обича, никога не е сам и стремежът към Абсолюта го прави божествен.

 

Марин Кадиев

[profiler]
Memory usage: real: 32768000, emalloc: 32431008
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem