Стартира конкурсът „Нарисувай твоето лято”

Стартира пролетно-летният конкурс за най-добра рисунка „Нарисувай твоето лято”. Конкурсът се открива на 22 април, световният ден на Земята, с цел да се направи връзка между околната среда и ваканцията на малките летовници. Екипът на издателството очаква с нетърпение да види произведенията на младите художници на България, свързани с природата и с активностите на открито.

 

Кой може да участва

Деца между 3 и 12 години

 

Какви рисунки влизат в конкурса

Всякакви рисунки, илюстриращи лятото, ваканцията и активностите, които децата предпочитат през този сезон. Природата и дейностите на открито са задължителен елемент в рисунките. Няма ограничение в материалите и методите на рисуване.

 

Формат

Всички рисунки трябва да съдържат трите имена на участника, навършени години, email и телефон за връзка. Рисунките могат да се изпратят по два начина: 1) в .jpeg или .png или .pdf формат на адрес info@danielaubenova.com или 2) по пощата на адрес Издателство „Даниела Убенова”, Комплекс Цариградски, 280 Г 1, гр. София 1582, България.

 

Бонус материали

Участниците, които искат да обяснят защо са избрали да илюстрират точно определен аспект от лятната си ваканция, могат 1) да заснемат кратък видео материал (до 2 минути) или да 2) опишат вдъхновението си в кратък текст до 250 думи. Тези материали ще бъдат взимани предвид от журито при спорен резултат между две или повече рисунки.

 

Кой участва в журито

  • г-н Никифор Русков – художник, илюстрирал над 600 книги и участвал в общи художествени изложби у нас и в чужбина. За издателство „Даниела Убенова” г-н Русков е създал над 4000 илюстрации.
  • г-ца Калина Караджинова –  графичен дизайнер в издателство „Даниела Убенова”.
  • г-жа Даниела Биланска – управител на издателство „Даниела Убенова”.

 

Кога е крайният срок за изпращане на рисунки

18:00 ч. на 30 юни 2014 г.

 

Кога и къде се обявяват победителите

10 юли 2014 г. на тази страница в сайта на издателството, както и във фейсбук профила ни.

 

Каква е наградата

Победителят във всяка възрастова категория получава детска картинна карта на света и грамота за спечелен конкурс.

 

Успех на всички участници и приятно рисуване!