Заявки за новия учебник по История и цивилизации 5. клас

Уважаеми колеги,

Щастливи сме да обявим, че учебникът по история и цивилизации за 5. клас на издателство „Даниела Убенова“ е одобрен от МОН със заповед РД 09-1220/29.08.2016 г.

Срокът на МОН за заявки е много кратък. Моля, изпращайте заявки и договори на е-мейл info@danielaubenova.com и след това в два екземпляра с мокър печат по пощата до адреса на издателството. От 08 септември започва доставката на готовите учебници в българските училища.

 

ЗАЯВКА за учебници по история и цивилизации 5. клас

ДОГОВОР за учебници по история и цивилизации 5. клас


Разгледайте .pdf вариант на част от учебника тук

Разгледайте .pdf на извадка от книгата за учителя тук 

Изтеглете примерно годишно разпределение в .pdf или .docx

Гледайте представянето на учебника от авторите

Гледайте представянето на концепцията и дидактичните подходи, заложени в учебника.


ВСЕКИ 
ПРЕПОДАВАТЕЛ, КОЙТО ИЗБЕРЕ ДА ОБУЧАВА ПЕТОКЛАСНИЦИТЕ СИ ПО НАШИЯ УЧЕБЕН КОМПЛЕКТ, ПОЛУЧАВА пълен учителски пакет с учебник, учебна тетрадка, книга за учителя, разпределение и електронен учебник. При поръчката на учебните тетрадки получавате 22% отстъпка и подарък детска картинна карта на Древния свят за петокласниците Ви!

САМО НАШЕТО ИЗДАТЕЛСТВО ПРЕДОСТАВЯ и БЕЗПЛАТЕН ЕЛЕКТРОНЕН ДОСТЪП ЗА ВСЯКО ДЕТЕ в класа с възможност за интерактивно индивидуално и групово обучение и използване на пълните възможности на виртуалната класна стая. Чрез избора на нашия учебник давате равни възможности на всички деца в класа си да работят с електронните учебници, независимо от социо-икономическото им положение.

В ЦЕНАТА НА НАШИЯ УЧЕБНИК СА ВКЛЮЧЕНИ НАЙ-МНОГО МАТЕРИАЛИ ЗА РАБОТА НА УЧЕНИЦИТЕ И ПРЕПОДАВАТЕЛЯ ИМ
защото вярваме, че този пръв досег на учениците с науката история и с тайните на Древния свят заслужава да запали искрата на историческото любопитство и любовта към историята у всяко дете. 

Видео представяне на учебника по история и цивилизации за 5. клас

Инструкции за достъп до е-учебника

1. Въведете кода си за достъп в полето “Код за достъп” в платформата https://danielaubenova.kitaboo.com/ или в приложенията DanielaUbenova eReader за Android или iOS.

2. Регистрирайте се с Вашите имена и е-мейл адрес. След регистрация ще може да изтеглите учебника. От което и да е устройство да го отваряте след това, той ще е вече част от профила Ви и всичките Ви бележки, коментари и резултати от активности ще бъдат автоматично запазвани там.

Един нов тип учебник

С този учебник постигнахме целта си да разработим учебно съдържание по история за 5. клас, което кара децата да мислят чрез преживяване. Учебникът е разработен от авторски колектив от експерти и действащи преподаватели по история и цивилизации. Акцентирали сме върху увлекателното представяне на Праисторията и Древността, като съзнателно сме извели акцент върху цивилизационната роля на обществата по нашите земи. Учебникът ни История и цивилизации за 5.клас предлага: 

  • прецизни и лесни за усвояване научно изведени текстове, без да се подценява научната стойност на историческата информация
  • дидактично многообразие
  • степенуване на активности по сложност 
  • задачи за креативност и творческо мислене 
  • ролеви игри и проектна работа в уроците за обобщение и упражнение
  • богат илюстративен материал 
  • шест теста: за всеки раздел и за годишен преговор
  • акцент върху междупредметните връзки, особено в областта на българския език и литературата, изобразителното изкуство, информационните технологии и математиката
  • изчерпателни и богато разгърнати електронни ресурси за допълнителни знания и прилагане на наученото, съобразени с естественото любопитство на децата в 5.клас

Както в книжното тяло, така и в електронния продукт прави добро впечатление мащабният дидактичен материал, който значително облекчава работата на учителите, но и възприемането на учебния материал от учениците.

Прочетете цялата рецензия от доц. д-р Тодор Попнеделев, Декан на Историческия факултет при Софийския университет "Св. св. Климент Охридски".