Защо угасна слънцето? Празник на буквите (На сцената)

Цена: 7,20 лв.

Автор: Ангелина Жекова; илюстрации: Никифор Русков

Издадена: 2011 г.

ISBN: 978-954-791-139-0

Страници: 16

Размер: 60x90/8

Палаво дяволче дочува, че на някой първокласник не му се иска вече да чете от Буквара, и решава да го открадне. Слънцето угасва, защото „без наука тъмнина е“. Учениците са притеснени и тръгват да търсят помощ...

Практическата, конструктивната и организационна проектна работа са с мотивационен акцент върху учебните навици и любовта към знанието.

Серията “На сцената” (училищни тържества) предлага качествено нов педагогически подход. Всеки сценарий е създаден така, че да се включват всички деца от класа, независимо от броя им. Всеки сценарий обезпечава декорирането на тържеството самостоятелно от децата, което прави празника много личен, значим, а базата на книгата остава невредима за спомен.

Тематиките обхващат възпитателни области, върху които е необходимо да се работи в съответната възраст. Работата по възпитателните акценти не е епизодична, а продължава през целия период на подготовка на тържеството. Проектният подход е изграден на основата на прехода от индивидуално към колективно участие. Прякото ангажиране на родителите е изключително важно за ефективното разгръщане на творческите потенции на децата. Сценариите обезпечават с материали и изпълняват очаквани резултати от програмите по Български език и литература 1., 2., 3. и 4. клас. 


    Действащи лица в "Защо угасна слънцето?":

  • Слънцето
  • Граматичко - горски магьосник
  • Неграмотка - първокласничка
  • Дяволчето Фют
  • Мишо, Ани, Ваня, Сашко, Николай, Бояна, Цветка и всички деца от класа, заедно с техния учител

Вижте още

[profiler]
Memory usage: real: 32768000, emalloc: 32210024
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem